Real Madrid vant 3-2 etter en tett kamp med Barcelona om å nå finalen i den spanske supercupen

Det føltes som tidens hjul ble snudd tilbake i går kveld. Etter avgangen til Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, har lokket til El-Classico dempet litt. Selv om denne semifinalen ikke var kjedelig i det hele tatt.

Den var full av offensiv og frittflytende fotball. Real Madrid var publikumsfavoritten på vei inn i kampen. Selv om Barcelona ikke hadde tenkt å gi opp så lett og forlenget kampen til ekstraomganger.

Real Madrids angrep viste seg imidlertid å være overveldende for katalonierne.

Benzema ledet an for Madrid i en 5-måls thriller

Kampen åpnet opp på en hektisk tone da begge lag var ute etter å angripe. Barcelona viste mer løfte på ballen, men Madrid så veldig farlig ut på kontringen.

Vinicius Jr var den store angrepstrusselen for Real Madrid på venstrekanten. Han var den som fortsatte med å åpne scoringen for Real Madrid på en vakkert plassert pasning av ingen ringere enn Madrids frelser Karim Benzema.

Etter Madrids mål så Barcelona fortvilet ut. Det var vanskelig for dem å skape noen direkte sjanser. Men etter noen få headede forsøk av Luke De Jong, gjorde Madrid endelig feilen og ga De Jong utligningsmålet.

Det var Eder Militao med en dårlig klarering som avviste De Jong i Real Madrid-nettet. Ousmane Dembele ledet kampen for Barcelona i andre omgang, og katalonierne så ut som den bedre siden.

Madrid slo imidlertid til igjen med Karim Benzema som satte ballen i hjørnet etter en god redning fra Ter Stegen. Det var Vinicius hvis skudd falt til Benzema. Benzema hadde allerede truffet stolpen én gang og skulle ikke bomme igjen.

Det føltes som om det var over for Barcelona, ​​men Ansu Fati kom inn som en supersub og utlignet for Barcelona i det 83. minutt. Selv i ekstraomgangene hentet Dembele en flott redning fra Courtois for å holde kampen uavgjort.

Imidlertid fortsatte Valverde med å score vinneren for Madrid i det 98. minutt. Hvis du ser på målet var det 5 Madrid-spillere i Barcas boks, og det var et ganske skuffende mål å slippe inn.

Barcelona har nå mistet 5 Clasicos på rad

På slutten av dagen var det nok et nederlag for Xavis menn. De har nå tapt 5 Classico’er på rad og press bygger på den spanske manageren. Det var noen overraskende avgjørelser med inkluderingen av Ferran Torres og De Jong på midtbanen.

Barcelona går gjennom en vanskelig situasjon og skader har også vært en stor belastning for klubben. Kvelden i går var bra når det gjaldt å se Fati og Pedri komme tilbake for klubben.

Nå som deres Super Cup-drøm er over vil Barcelonas fokus være på Europa League og å sikre en topp 4 plassering i La Liga. Det vil ta lang tid å gjenoppbygge klubbens arv, men de må fortsette å ta små skritt i riktig retning.